نکات خرید و فروش اپارتمان و خانه

در این وبلاگ شما می توانید نکات فروش و رهن و اجاره ملک و اپارتمان را مشاهده نمایید و گاهی نیز مطلوبی در خصوص شهر گرگان منتشر می شود

نکات خرید و فروش اپارتمان و خانه

در این وبلاگ شما می توانید نکات فروش و رهن و اجاره ملک و اپارتمان را مشاهده نمایید و گاهی نیز مطلوبی در خصوص شهر گرگان منتشر می شود

در این وبلاگ شما می توانید نکات فروش و رهن و اجاره ملک و اپارتمان را مشاهده نمایید و گاهی نیز مطلوبی در خصوص شهر گرگان منتشر می شود.

بایگانی

مسائل حقوقی در رهن آپارتمان

جمعه, ۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۳۰ ق.ظ
مسائل حقوقی در رهن آپارتمان:

رهن و اجاره آپارتمان گرگان

رهن آپارتمان به نظر بسیاری از افراد که سال‌هاست این کار را انجام می‌دهند، یک پروسه ساده است. البته غیر از پروسه سختِ اسباب‌کشی!!!!
اگر پای صحبتشان بنشینید، اعتراف می‌کنند که بسیاری از آپارتمان‌هایشان را بدون این‌که به آژانس املاک مراجعه کنند تمدید نموده‌اند. آنان مطلع نیستند که اتفاق همیشه نمی‌افتد و قابل پیش‌بینی نیست؟
درهرصورت ما تصمیم گرفته‌ایم مطالب زیر را در اختیار شما خواننده عزیز قرار دهیم تا با رعایت نکات ساده‌ای که در این متون قید کرده‌ایم و کسب اطلاعات، بی‌دغدغه آپارتمان موردپسندتان را رهن کنید، بی‌دغدغه آن را تخلیه نموده و تحویل صاحب‌ملک دهید.
تنظیم قرارداد رهن آپارتمان:
آپارتمان نیز مانند خانه و ویلا برای تنظیم قرارداد رهن شرایط خاصی دارد. هنگام عقد قرارداد، تمامی مدارک مالک را به‌درستی ملاحظه نمایید. مطمئن شوید که سند ملک و شناسنامه و دیگر مدارک شناسایی مالک مربوط به خود اوست. یا شخص دیگری با مدارک او آپارتمان را به شما رهن نمی‌دهد. به زبان ساده‌تر اینکه به هر مشاور املاکی اطمینان نکنید.
خسارت‌های واردشده به آپارتمان:
آپارتمان به هر طریقی که تحویل گرفته‌شده و بدون وارد نمودن خسارت باید به مالک تحویل داده شود. چنانچه شخص رهن کننده یا راهن، قبول تعهد ننماید و مبلغ خسارت را پرداخت نکند، این مبلغ از مبلغ اصلی رهن کسر شده و بقیه به راهن داده می‌شود.
اگر در این مورد اختلافی بین طرفین پیش آمد، قانون ماده‌ای دارد که به نفع مالک است زیرا طبق ماده چهار قانون مدنی، مالک آپارتمان، دادخواستی مبنی بر مطالبه خسارت به دادگاه می‌دهد و در این مدت مبلغ نزد مالک می‌ماند تا تعیین تکلیف شود.
اگر آپارتمان توسط راهن تخلیه شده باشد و همچنان مبلغ رهن نزد مالک مانده باشد، درصورتی‌که راهن به آپارتمان خسارت وارد کند، مالک می‌تواند از مبلغی که در دست دارد کسر کند.
خسارت‌های وارده در اثر بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، آتش‌فشان و ... به عهده مالک است.
جنبه حقوقی فسخ قرارداد آپارتمان:
قرارداد رهن آپارتمان را به‌راحتی نمی‌توان فسخ نمود. پس لطفاً قبل از اقدام به رهن، دقت کنید.
در این زمینه می‌توانید به عنوان‌های " آنچه باید در مورد رهن ملک بدانید" و" راهنمای رهن و اجاره آپارتمان در گرگان" در سایت ما مراجعه نموده و با اطلاعات کسب‌شده، قبل از رهن، نکات لازم را رعایت نمایید.
این قانون هم مربوط به مالک است هم راهن. پس نه مالک می‌تواند به‌راحتی فسخ قرارداد کند نه رهن کننده. البته در قرارداد رهن، حق فسخ قید می‌شود.
درصورتی‌که مالک مبلغ رهن را بیش از مقدار عرف دریافت نموده باشد، راهن می‌تواند از طریق شکایت و طرح موضوع "فسخ قرارداد به علت غبن " این قرارداد را فسخ کند.
اگر شروطی بین مالک و راهن در قرارداد قیدشده باشد نیز حق فسخ قرارداد از طریق دادخواست امکان‌پذیر است.
برنگرداندن مبلغ رهن آپارتمان:
مبلغی که در ابتدای بستن قرارداد به مالک داده می‌شود، مبلغ رهن نام دارد که به‌صورت امانت به او داده می‌شود. ملکی هم که در اختیار راهن قرار می‌گیرد امانت است پس هیچ‌کدام از طرفین حق پس ندادن آن مال را ندارند.
قبل از اتمام مدت قرارداد نیز هیچ‌کدام از طرفین حق استرداد امانت را ندارند.
اگر مدت رهن به اتمام رسیده باشد یا حق فسخ قرارداد مسلم باشد، مالک باید مبلغ را برگرداند. در غیر این صورت مورد فوق به‌وسیله راهن قابل‌طرح شکایت است.
اگر مدت رهن به اتمام رسیده باشد و طرفین قصد تمدید مورد رهن را داشته باشند، نیازی به پس دادن مبلغ رهن نیست بلکه قرارداد تمدید می‌شود. اگر اضافه مبلغی بود نیز از طرف راهن به مالک پرداخت می‌شود.
اگر مبلغ رهن کمتر از پنج میلیون تومان باشد، باید به‌وسیله شورای حل اختلاف این موضوع حل شود. در غیر این صورت (مبلغ رهن بیشتر از پنج میلیون تومان باشد) باید به دادگاه مراجعه شود؛ زیرا حکم توقیف اموال در این مورداجرا خواهد شد.
بهترین راهی که می‌تواند راهن را از مشکلات آسوده‌خاطر نگه دارد این است که در زمان عقد قرارداد رهن، یک اظهارنامه بنویسد. این اظهارنامه با موضوع برگرداندن وجه پس از قرارداد یا فسخ قرارداد، به مشاور املاک یا حساب راهن است. در این صورت به هر دلیلی که مالک مبلغ رهن را نزد خود نگه دارد، حتی زمان دادگاه، باید خسارت راهن را بپردازد.
ازلحاظ قانون، رهن کننده ملک به‌هیچ‌وجه بعد از پایان قرارداد حق اقامت در آپارتمان رهن شده را ندارد حتی اگر مالک مبلغ او را بازنگردانده باشد. باید ملک را تخلیه نموده و شکایت را پیگیری نماید. این مورد در ماده ۴۹۴ قانون مدنی قیدشده است.
امیدواریم مطالب فوق مثمر ثمر بوده باشد. برای اطلاعات بیشتر به موضوعات دیگر سایت مراجعه نمایید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی